2010-10-16

Nový Malín - výsledky voleb do zastupitelstva obce v roce 2010

Tak to máme za sebou. Volby šťastně proběhly. Zatím jsme nezaznamenali žádný incident, který by v naší obci v rámci voleb do zastupitelstva proběhl a negativně je ovlivnil. Nejspíše budou prohlášeny za regulérní. Podívejme se proto na konečné výsledky z blízka. Velmi zajímavé je číslo procentální účasti ve volbách. K volbám přišlo bez mála 59% voličů obce.



Z tabulky je jasné vítězství KDU-ČSL. 5 mandátů je však přeci jen méně oproti sedmi z minulého období. Budou si tedy muset nejspíše hledat koaličního partnera. Obdobně dopadla i ODS, která ztratila jedno křeslo oproti roku 2006. Taktéž Sdružení hasičů je odečten jeden mandát oproti roku 2006. Totálně ve volbách propadla strana Věci veřejné, která nezískala ani jedno křeslo. Velmi zajímavou volbou voličů jistě budou tři mandáty pro sdružení Za zdravou obec a jeden mandát pro Malín pro malíňáky. Obě formace jsou novými politickými subjekty v obci.

Průměrný věk zastupitelů se lehce zvýšil o dva roky na cca 50. Žlutě jsou označení lidé, kteří v zastupitelstvu působili již v minulém volebním období. Nejvíce hlasů voličů (829) mezi zastupiteli získal dosavadní starosta obce Josef Minář, který je zároveň druhým nejstarším zastupitelem v novém složení. Velmi pozitivní zprávou je fakt, že v zastupitelstvu budou nyní 4 ženy.

0 komentářů:

O blogu

Náš blog je zaměřen na dění kolem nás. Zajímají nás témata, která jsou nám blízká a kterým alespoň částečně rozumíme. Nemáme žádné přehnané ambice, ale pokud Vás náš blog zaujal, prosím přispějte nám přes PAYPAL na naše pisatelské aktivity (tlačítko najdete v pravé horní části webu). Děkujeme.

Blog z jiného šálku

MobilMania.cz

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP